3.7.12

Possible nevada al fons de la Vall del Bastareny dissabte 27

Els mapes del temps fa dies que ho anuncien i, de moment, tot fa pensar que som a les portes de la nevada més abundant de la temporada a l'Alt Berguedà, aquesta vegada fins i tot al fons de les valls.

Les precipitacions s'iniciaran divendres a darrera hora, però serà sobretot durant la nit i la matinada de dissabte quan cauran amb especial abundància. Aquesta serà possiblement la franja del cap de setmana en la qual plourà o nevarà més. La cota de neu s'iniciarà a l'entorn dels 1000 m a l'Alt Berguedà, però amb el pas de la nit acabarà davallant fins al fons de la Vall de Bastareny i podrà emblanquinar Bagà o Guardiola de Berguedà, així com localitats veïnes de l'Alt Berguedà.

Dissabte al matí s'allunyarà la franja de precipitació més continuada, però es mantindrà la inestabilitat. No es descarten nous xàfecs de neu, més intermitents, a qualsevol cota a l'Alt Berguedà i entre 400/600 m a la Catalunya Central i a l'Altiplà Central. A la tarda/vespre hi ha força números de veure nevar una mica en poblacions com Solsona, Cervera o Berga.

A partir de la nit de dissabte a diumenge el gir dels vents al NE (gregal) farà minvar la humitat i el risc de noves precipitacions, que quedaran concentrades cada cop més a prop de la cara nord del Pirineu. Fins diumenge al migdia també en trams del litoral.

*Es tracta d'una situació delicada, que encara podria acabar variant en funció de la posició final del centre de la pertorbació.

Podeu consultar les darreres previsions per Bagà a: http://www.ara.cat/meteo/pobles/baga


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L' estiu del 2024, el cinquè més càlid a Bagà des del 1995 però per sota el del 2022 i 2023

L'estiu climàtic engloba els mesos de juny, juliol i agost. 📈 L'estiu 2024 (JJA) ha estat menys calorós que els dos anteriors a Bag...