3.7.12

Previsió meteorològica TRAIL DEL MOIXERÓ (16/08/2015)



Actualitzat: dissabte 15, 17.30 h

Els xàfecs intermitents de dissabte aniran clarament a la baixa a darrera hora del dia. Diumenge el temps tendirà a millorar de forma notable, per bé que no acabarà de fer net del tot a l'Alt Berguedà i a la Cerdanya.

Previsió per diumenge (matí/migdia):

Estat del cel: S'anirà aclarint amb celeritat i hi haurà moltes estones de sol. Convé tenir present però que a l'hora de la sortida la pluja del dia anterior, i l'elevada humitat ambiental, podran afavorir que el dia es llevi mig ennuvolat o boirós al fons de la vall, i que els núvols baixos puguin afectar alguns trams baixos o mitjans del recorregut a primeres hores. La tendència serà que els núvols es vagin esqueixant i que guanyin altura a mesura que escalfi el sol.

Boira: Risc alt de bon matí en algun tram ubicat entre el fons de la vall i cotes mitjanes (800-1500 m). A partir de mig matí i fins al migdia aquesta possibilitat quedaria restringida, de forma intermitent, a les cotes més altes de la carena del Moixeró- massís de la Tossa, sobretot al vessant sud (Alt Berguedà).

Vent: Feble a bona part del recorregut, de component sud (brisa de vall) o del sud-oest a cotes mitjanes. Risc d'alguna ratxa moderada de vent del nord/ nord-oest a les parts altes fins a mig matí, sobretot a colls i carenes del Moixeró.

Isoterma de zero graus (isozero): 3400 m (matí)/ 3400 m (tarda)

Temperatures: Estimació de mínimes/màximes en alguns punts de la cursa. Les mínimes s'assoliran aproximadament a l'hora de la sortida, les màximes a primera hora de la tarda.

  • Bagà: 9ºC (sortida)/ 24ºC (arribada)
  • Refugi de Rebost:  6ºC/ 17ºC
  • Coll de Pal: 6ºC / 11ºC
  • Tossa d'Alp: 4ºC / 7ºC
  • Coll de Pendís: 6ºC/ 16ºC
Risc de pluja:  Baix, però no descartable del tot sobretot a partir de la tarda. Possibilitat d'alguna gotellada o xàfec curt poc destacable en general

Sensació tèrmica: Valors tèrmics i de sensació semblant a la d'una jornada de finals de setembre o d'octubre, poca calor en general.

NOTA: Aquesta previsió serà revisada i actualitzada diàriament en base a les darreres actualitzacions dels models meteorològics. Fiabilitat limitada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L' estiu del 2024, el cinquè més càlid a Bagà des del 1995 però per sota el del 2022 i 2023

L'estiu climàtic engloba els mesos de juny, juliol i agost. 📈 L'estiu 2024 (JJA) ha estat menys calorós que els dos anteriors a Bag...