3.7.12

Inversió tèrmica acusada a Bagà

L'anticicló càlid que ens ha afectat els primers dies del 2013, està implicant que la inversió tèrmica sigui molt acusada a la vall del Bastareny. Aquests dies les temperatures no baixen dels 10ºC de nit a cotes mitjanes de les muntanyes (a uns 1500 m altitud). La inversió tèrmica també es fa ben patent entre l'estació de Bagà centre (al centre de la vila, a 798 metres), i la de Bagà nord (a Sant Sebastià, a 865 m altitud). La diferència altitudinal, de menys de 100 metres, és suficient per implicar diferències de temperatura de 2/4ºC en hores nocturnes. Més altes, per tant, a Bagà nord que no pas al fons de la vall. En hores diürnes l'aire fred també queda més o menys estancat a la part baixa de la vall, fent que les temperatures es mantinguin també més baixes aquí.

Cal destacar que dissabte 5 gener es va assolir la temperatura més alta enregistrada mai en un mes de gener a l'observatori de Bagà nord (en funcionament des de 1995). Aquell dia el mercuri va assolir un registre màxim de 21,7ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L' estiu del 2024, el cinquè més càlid a Bagà des del 1995 però per sota el del 2022 i 2023

L'estiu climàtic engloba els mesos de juny, juliol i agost. 📈 L'estiu 2024 (JJA) ha estat menys calorós que els dos anteriors a Bag...