2.7.12

Una forta tempesta "salva" els boscos baganesos de la greu sequera

Dilluns 20 d'agost ha estat, de moment, el dia més calorós del 2012. L'estació de Bagà nord (St. Sebastià) ha entregistrat una màxima de 35,6ºC. Ha superat d'aquesta manera els 35,2ºC enregistrats el 10 d'agost. Al centre de la vila la màxima ha estat de 35,4ºC. Aquí va fer més calor el dia 11 d'agost, quan el mercuri es va aturar als 35,6ºC.

La tarda però s'ha acabat inesperadament "amb llamps i trons". S'ha format una potent tempesta entre el Ripollès i el nord del Berguedà. La tempesta, molt estàtica damunt de la vall del Bastareny,  ha deixat 45 litres per metre quadrat al centre de Bagà al llarg de la tarda. Pluja que servirà per atenuar la greu sequera que està patint aquest estiu la nostra vall, i que des de fa uns dies ja es començava a reflexar en la vegetació. Molts roures i faigs de zones amb poc sòl havien començat a assecar-se a causa de l'estrés hídic. Malauradament no ha plogut a tot arreu. Només s'han regat alguns indrets del Pirineu. Sobretot, però, al sud i est de la línia Cadí-Puigmal. A la plana ceretana pràcticament no ha caigut ni una gota.

Tot i el brusc descens de la temperatura d'aquesta tarda, gairebé 17 graus en menys de dues hores, l'onada de calor no s'ha acabat encara. Ens acompanyarà fins el proper cap de setmana. L'estiu continua ben viu, tot i que la pluja d'avui allunyarà els boscos baganesos de la situació crítica de les darreres setmanes.

L' estiu del 2024, el cinquè més càlid a Bagà des del 1995 però per sota el del 2022 i 2023

L'estiu climàtic engloba els mesos de juny, juliol i agost. 📈 L'estiu 2024 (JJA) ha estat menys calorós que els dos anteriors a Bag...