3.7.12

El maig més fred dels darrers anys

Hem acabat el mes de maig. Ara si, és el moment de fer balanç del que ha estat un dels maigs més freds dels darrers anys arreu del país, i també a Bagà.

Les pluges han caigut de forma regular. En total han deixat 85 litres per metre quadrat a Bagà nord i 92 litres al centre de la vila. Precipitacions sovint acompanyades de neu en cotes del tot inusuals, per damunt de 1200 o 1500 metres.

Ha estat amb diferència el maig més fred de la sèrie de dades de l'estació de Bagà nord (Sant Sebastià), iniciada a finals de l'any 1994. Tot i que no disposem de dades anteriors de temperatura, possiblement, veient dades d'altres observatoris, ens hauriem de remuntar a l'any 1991 per trobar valors tan baixos. La temperatura mitjana d'aquest maig del 2013  ha estat de 11,0ºC. Gairebé tres graus per sota el que seria habitual (mitjana de la sèrie) que és de 13,9ºC.

El mes de maig ens ha deixat també alguns rècords de temperatura mínima. Ha glaçat en tres ocasions. Cal destacar la mínima del 26 de maig que fou de -1,2ºC i que malauradament va malmetre algunes plantes i sembrats, així com alguns brots tendres d'alguns arbres. La glaçada es va repetir el 30 de maig amb un registre de -0,5ºC. Fou la més tardana enregistrada mai a l'estació.

El juny, en canvi, s'ha iniciat encara amb baixes temperatures però amb una clara tendència a l'alça de cara als propers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L' estiu del 2024, el cinquè més càlid a Bagà des del 1995 però per sota el del 2022 i 2023

L'estiu climàtic engloba els mesos de juny, juliol i agost. 📈 L'estiu 2024 (JJA) ha estat menys calorós que els dos anteriors a Bag...