PREVISIÓ METEOROLÒGICA TRAIL DEL MOIXERÓ - 2018


 


Enguany el context meteorològic vindrà marcat per cert dinamisme atmosfèric, sobretot a les tardes, i temperatures entorn les habituals per a l'època de l'any.


DISSABTE 11 AGOST

MOIXERÓ XS
Estat del cel: Variable a partir del migdia. Núvols d'evolució afavorits per una lleugera inestabilitat.
Precipitació: Possibilitat d'algun xàfec breu o tempesta. No s'espera que plogui tota la tarda, ni que ho faci amb intensitat, però cal contemplar la possiblitat d'algun ruixat o tronada durant la cursa.
Vent: Feble. Brisa de vall que a Bagà arriba des del sud-est, tot resseguint la Vall del Bastareny. Ratxes: 20-30 km/h
 • Temperatura prevista a l'hora de la cursa: 25-27ºC
 • Temperatura mínima/ màxima dissabte: 14ºC / 28ºC
VK ROCA TIRAVAL
 • Pronòstic idèntic al de la cursa XS: Risc d'algun xàfec breu i sobtat
 • Vent feble del SE de pujada del S a la part culminal. Ratxes 25/35 km/h.
 • Temperatura durant la cursa: Bagà (800 m) 25-27ºC // Roca Tiraval (1450 m) 22-24ºC                                                                
 • Temperatura mín./ màx.:  Bagà (800 m) 14ºC/ 28ºC // Roca Tiraval (1450 m) 14ºC/ 24ºC
SOPAR A LA FRESCA


Cel variable, restes de núvols que s'aniran trencant. Risc més baix de precipitació, però no descartable a primera hora. Ambient agradable/ fresc. 
 • Temperatura prevista  21ºC (21 h) // 17 ºC (23 h)


DIUMENGE 12 AGOST

TRAIL DEL MOIXERÓ (17/39 K)

Estat del cel: Matí tranquil i força assolellat però creixement de nuvolades abans del migdia amb risc de xàfecs de tarda.

El dia es pot llevar amb boira baixa a Bagà o alguns núvols inofensius a les cotes baixes de la Vall del Bastareny -fruit de la humitat nocturna- que tendirien a dissipar-se amb celeritat, i donaran pas a estones de sol (o ressol a causa del pas d'alguns núvols prims) i a calor moderada. Els núvols d'evolució es faran presents a les carenes del Moixeró, la Tosa, el Puigllançada i el Cadí oriental a partir de mig matí. Tarda/vespre amb possibles xàfecs o tronades.

Precipitació: Força probable a partir del migdia (+14 h)  i sobretot al llarg la tarda.

Boira: Risc de bon matí al fons de la vall i en forma d'algun núvol baix trencat a mitja alçada. A partir del migdia també a les cotes més altes (carenes exposades a sud) a causa dels núvols d'evolució.

Vent: Feble a primera hora, més enèrgic a partir de mig matí. Predomini de les brises de vall, de component S/ SE al vessant berguedà, del SW o W a les cotes més altes i al vessant cerdà. Ratxes de 30/40 km/h a zones més exposades.

Isoterma del zero graus (isozero): 4.200 metres

Temperatures:
Estimació de mínimes/màximes en alguns punts de la cursa. Les mínimes s'assoliran aproximadament pels volts de les 08 h, les màximes entre el migdia i  primera hora de la tarda.
 • Bagà (800 m): 13ºC (sortida)/ 30ºC (arribada)
 • Refugi de Rebost: 14ºC/ 22ºC
 • Coll de Pal (2070 m): 12ºC / 16ºC
 • Niu de l'Àliga (2510 m): 8ºC / 13ºC
 • Coll de Pendís (1780 m): 13ºC/ 20ºC
 • Refugi Vents del Cadí (900 m): 12ºC/ 28ºC
Sensació tèrmica: Valors tèrmics i de sensació d'un dia típic d'estiu, calor moderada, a l'entorn de la normalitat. Índex UVI molt alt (8), protegiu-vos!


DIMECRES 15 AGOST


CAMINADA POPULAR 

Bon temps, predomini del sol bona part del matí, tot i el creixement d'algunes nuvolades de forma gradual amb el pas de les hoers. Vent feble i temperatures semblants a les dels darrers dies, una mica més baixes de les habituals. A la tarda creixeran nuvolades inofensives, risc baix de pluja. Màxima 16/17ºC a cota 2000 m.


NOTA: Aquesta previsió serà revisada i actualitzada diàriament en base a les darreres actualitzacions dels models meteorològics. Fiabilitat limitada. Podeu consultar més dades meteorològiques en directe de Bagà sota d'aquesta entrada o a www.meteobaga.com

Última actualització: dimarts 14, 11.00 h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada