3.7.12

PREVISIÓ METEOROLÒGICA TRAIL DEL MOIXERÓ (12,13 i 15 d'agost 2017)



Enguany el context meteorològic estarà marcat novament per l'estabilitat i temperatures lleugerament per sota les habituals per a l'època de l'any.
PREVISIÓ PER DISSABTE 12 D'AGOST (Curses XS):  🌞

Estat del cel: El sol serà el protagonista de la jornada tot i alguna pinzellada de núvols prims i la presència d'alguns núvols de bon temps a partir del migdia damunt les muntanyes.
Precipitació: No se'n espera. Risc pràcticament nul.
Vent: Feble. Brisa de vall que a Bagà arriba des del sud-est, tot resseguint la Vall del Bastareny. Ratxes: 20-30 km/h
Temperatura prevista a l'hora de la cursa: 24-25ºC
Temperatura mínima/ màxima: 9ºC / 27ºC
PREVISIÓ PER DIUMENGE 13 AGOST (Curses Xtrail 39K i Trail 17K):  🌤

Estat del cel:  Es mantindrà el temps tranquil i bàsicament assolellat, sobretot al matí. A la tarda creixeran nuvolades.

El dia es pot llevar amb alguns núvols baixos inofensius trencats a les cotes baixes de la Vall del Bastareny -fruit de la humitat nocturna- que tendirien a dissipar-se amb celeritat, i donaran pas al sol (o ressol a causa del pas d'alguns núvols prims) i a calor moderada. El cel es mantindrà clar al llarg del matí, tot i que es preveu que vagin creixent nuvolades poc rellevants abans del migdia damunt de les carenes del Moixeró, la Tosa, el Puigllançada i el Cadí Oriental. Tarda de cel canviant amb possibilitat d'alguna gotellada a darrera hora.

Precipitació: No se'n espera al matí. Risc baix i concentrat bàsicament a partir de la tarda.

Boira: Risc baix. Només de bon matí i en forma d'algun núvol baix trencat a mitja alçada.

Vent: Feble durant tot el recorregut. Predomini de les brises de vall, de component sud/ sud-est al vessant berguedà, del sud-oest les cotes més altes i al vessant cerdà. Ratxes de 20/30 km/h a zones exposades.

Isoterma del zero graus (isozero): 3900 metres

Temperatures:
Estimació de mínimes/màximes en alguns punts de la cursa. Les mínimes s'assoliran aproximadament pels volts de les 08 h, les màximes entre el migdia i  primera hora de la tarda.
  • Bagà (800 m): 10ºC (sortida)/ 27ºC (arribada)
  • Refugi de Rebost: 11ºC/ 21ºC
  • Coll de Pal (2070 m): 9ºC / 16ºC
  • Niu de l'Àliga (2510 m): 8ºC / 11ºC
  • Coll de Pendís (1780 m): 11ºC/ 20ºC
  • Refugi Vents del Cadí (900 m): 9ºC/ 26ºC 

Sensació tèrmica: Valors tèrmics i de sensació d'un dia de finals d'agost o principis de setembre, temperatures molt lleugerament inferiors a les habituals. Índex UVI molt alt (8), protegiu-vos!

 

PREVISIÓ PER DIMARTS 15 AGOST (Caminada Roca Tiraval):   


Matí variable, encara amb estones de sol. A partir del migdia les nuvolades aniran a més i es preveu que a la tarda/vespre descarregui algun xàfec o tempesta. Tot fa pensar que el temps encara es mantindrà estable durant l'excursió matinal a la Roca Tivaval. Temperatura mín/ màx: 13/ 29ºC


NOTA: Aquesta previsió serà revisada i actualitzada diàriament en base a les darreres actualitzacions dels models meteorològics. Fiabilitat limitada. Podeu consultar més dades meteorològiques en directe de Bagà sota d'aquesta entrada o a www.meteobaga.com

Última actualització: diumenge 13, 15.15 h




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada